Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Dünyanın en iyi işi seni mutlu eden iştir

Dünyaca ünlü 'Best Job in the World' (Dünyanın En İyi İşi) kampanyasının yaratıcısı Darren McColl ile, konuşmacı olarak katıldığı Brand Week Istanbul etkinliğinde bir araya geldik.
McColl, bir kişiye altı ayda 150 bin dolar kazanarak cennet gibi bir adada yaşama fırsatı veren kampanyayı ve yeni çalışmalarını anlattı...

'Dünyanın En İyi İşi' kampanyasında sizin imzanız var. Bu fikir nasıl gelişti ve hayata geçti?
Bu fikir bir müşterinin bir marka ve yeri tanıtma isteğine karşı şekillenen bir cevaptı. Müşterimiz Tourism Queensland, Queensland bölgesini dünyaya tanıtmak istiyordu. Onlarla bir süre The Great Barrier Reef adalarını konumlandırma ve geliştirme üzerine çalışmıştık, ardından bu teklifi aldık. Çoğu insanı, cennet gibi bir yerde yaşamaktan alıkoyan tek faktörün, çalıştıkları işler olduğunu düşünüyorduk.
Kampanya için kısıtlı bir bütçemiz vardı, yani çok fazla reklam yapamayacaktık.
Bu da bizi 'Dünyanın En İyi İşi' için oluşturduğumuz iş başvurusu ilanlarına itti.

'Dünyanın En İyi İşi', rekor başvuruya ulaşmıştı. Bu kadar ilgi görmesinin sebebi ne?
Birkaç sebep var... Bunlardan biri; insanların The Great Barrier Reef adalarının bulunduğu cennet gibi bir yerde yaşama isteği. İkinci sebep, bizim bunu eğlenceli bir hale getirmemiz ve başvurması kolay bir iş olması. Ayrıca bu tarz bir iş, ilk defa dünya çapında başvuruya açıldı. Bu iş için 34 bin kişi başvurdu ve içlerinden sadece bir kişi, bu iş için görevlendirildi.

İşi kapan kişiye ciddi bir rakam ödendi. Bunu kim finanse etti?
Başvurusu başarılı bulunan kişi Ben Southall, iş için belirlenen maaşı aldı. Yani altı aylık 150 bin dolardan bahsediyorum. Bu gerçek bir işti, yarışma değil. Tüm ödemeyi yapan da Queensland hükümetiydi.

Hedeflediğiniz başarıya ulaştınız mı?
Başarının akla gelebilecek her ölçüsünü aştık diyebilirim.

İşe başvuranları neye göre değerlendirdiniz?
Başvuru süreci gerçek olduğu için, her aday müşterimiz tarafından değerlendirildi.
Değerlendirme sürecinde adayın karakteri, deneyimi, içerik üretebilme ve sunum yetkinliği etkili oldu.

Sizce dünyanın en iyi işi hangisi?
Seni mutlu eden iştir.

İş hayatında başarılı olmak için nelere dikkat etmeliyiz?
Her zaman öğrenmeye ve yeni şeyler denemeye açık olmalısınız.

Başarılarınızı örnek alan gençlere neler önerirsiniz?
İnsanların beni rol model olarak gördüklerinden emin değilim. Eğer öyleyse; herkese, insanların kültür, inanç, beceri ve yeteneklerinden gelen çeşitliliğe açık olmalarını öneririm. Bu durum ancak çeşitliliğe maruz kalmakla gerçekleşir ve çeşitlilik, öğrenmemizi ve olgunlaşmamızı sağlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA